Yenileniyoruz... Tüm verilere ulaşamayabilirsiniz.

MUTLULUK filmine Avrupa Konseyi’nden büyük ödül

Zülfü Livaneli’nin romanından beyazperdeye uyarlanan, yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı başrollerini Talat Bulut, Özgü Namal ve Murat Han’ın paylaştığı Mutluluk filmi Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi Sinema Fonu Eurimages’ın katılımıyla düzenlenen “Avrupa Sinemasının Yıldızları ve Sahne Perdeleri” etkinliğinin en önemli ödülü olan insan hakları ödülüne layık görüldü.

Fransa, Türkiye, Yunanistan, İsviçre, Makedonya, İspanya ve Belçika’nın Avrupa Konseyi’ndeki daimi elçileri ile Eurimages yöneticilerinin bulunduğu jüri, Eurimages tarafından desteklenen filmlere verilen ödülü bu yıl Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından uyarlanan ‘Mutluluk’ adlı filme verilmesini kararlaştırdı.

Gianni Amelio, Calude Miller, Alain Resnais gibi çok sayıda tanınmış yönetmenin filmi arasından jüri oybirliğiyle Mutluluk’u seçti.

Ödül 18 Ekim perşembe günü Zülfü Livaneli’nin de katılacağı Strasbourg’daki Odyssee Sineması’nda yapılacak olan bir törenle verilecek.
Bu ödül, son 8 yıldır düzenli olarak bir Avrupa filmine veriliyor.

Namus cinayetlerini konu alan ‘Mutluluk’ etkinlik çerçevesinde 13 Ekim’den bu yana Strasbourg’da gösterimde. Zülfü Livaneli’nin bir çok dilde yayımlanan ‘Mutluluk’ adlı romanı 2006 yılı içinde de Fransa’da yayımlanmıştı.

Spread the word. Share this post!